Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Hobileriniz nelerdir, ne işle meşgulsünüz, hangi konulardan anlarsınız... Sizinle aynı zevklere veya uğraşlara sahip üyelerimiz ile tanışın. Paylaşımlarınız ile diğer üyelerimize yardımcı olun.
srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 24 Eki 2017, 21:29

Resim
PRATİK SÜTLÜ KATMER

Malzemeler

1 yufka
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı( Kaşık çok dolu olmayacak)
1 küçük çay bardağı süt
Üzeri için: Zeytinyağı ve pudra şekeri
Hazırlanışı

Tereyağını kısık ateşte eritin. Sütü ekleyip altını kapatın. Yufkayı serin. Sütlü karışımı yufkanın üzerine gezdirin. 2 yemek kaşığını ayırın.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını, birbirlerinin üzerine binecek şekilde ortada birleştirin. Kalan iki kaşık sosu bu kısma sürün. Uzun kısımları yine ortaya doğru kapatarak kare katmer şekli verin.
Tavayı ısıtın. Katmerin alt ve üstünü çok az zeytinyağı sürüp orta ateşte kızartın.
Kızaran böreğin üzerine pudra şekeri serpin.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 25 Eki 2017, 21:09

Resim
İRMİKLİ SULTAN LOKUMU

Malzemeler

1 su bardağı irmik
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Daha sonra eklemek için:

Bir poşet krem şanti
Bulamak için: Hindistan cevizi, varsa fıstık.
İrmikli Lokum Nasıl yapılır?

Bir tencereye irmik, un ve şekeri alıp karıştırın. Sütü ekleyip topaklık kalmayana kadar karıştırın.
Ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
Kapağını kapatıp güneş almayan bir balkona koyun ( Bu kış için geçerli). Eğer hava sıcaksa ilk sıcaklığı geçince kapalı olarak dolaba kaldırın. Tamamen soğuyan muhallebiye bir poşet krem şantiyi toz halinde ekleyip mikserle çırpın. Krem şanti koymadan da çırpabilirsiniz. Krem şanti tadını ve dokusunu değiştiriyor. Ayrıca rengi daha beyaz oluyor. Fakat krem şanti eklenmezse daha kolay şekil verilir.
Krem şantiyle çırptıktan sonra dondurucuya kaldırıp en az yarım saat kadar daha bekletin ki rahat şekil verebilesiniz.
Yayvan bir tabağa hindistan cevizi, bir kaseye sıvıyağ veya su, topları yerleştirmek için bir servis tabağı, muhallebinin içine de bir kaşık koyup işe başlayın.
Avuç içlerinizi yağlayın veya ıslatın. Kaşıkla muhallebiden alıp avucunuza koyun ve hızlı bir şekilde yuvarlayın.
Hindistan cevizinin içine alıp önce üzerine alıp her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
Bütün muhallebiye aynı işlemi yapın.
Topların orta kısmına parmağınızla bastırıp çukurlar yapın. Oluşan çukurlara krem çikolata sıkın veya antep fıstığı, fındık koyun. (Krem çikolata çok yakışıyor.
Dolaba kaldırıp 1 saat kadar dinlendirip sonra servis edin

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 25 Eki 2017, 21:24

Resim
Kerevizli Pırasalı Köfteli Fırın Yemeği
Malzemeler

400 gr. Kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
Biraz maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
3 adet pırasa
2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
1/2 zeytinyağı
Nasıl yapılır?
Sebzeleri irice doğrayıp tepsiye alın. Üzerlerine biraz tuz serpip karıştırın.
Köfte malzemeleriyle köftenizi 10 dakika süreyle yoğurun. Tıpkı kuru köftede olduğu gibi.
İstediğiniz boyda köfteler hazırlayıp, sebzelerin üzerine dizin.
1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı suda ezip köfte ve sebzelerin üzerine dizin.
Üzerini bir alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.
Fırından almadan 15 dakika önce yemeğin üzerinden folyoyu alıp üzerilerinin hafif kızarmasını sağlayın.
Afiyet olsun.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 26 Eki 2017, 21:36

Resim
Tavuklu Makarnalı Salata
Malzemeler

1 su bardağı midye makarna
Makarnayı haşlamak için 2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
4-5 yaprak Marul
Yarım demet maydanoz
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
Tuz, karabiber, arzuya göre limon veya sirke

Hazırlanışı

Makarnayı zeytinyağı ile beraber pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar haşlayın. Kapağını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.

Diğer tarafta yeşillikleri ve domatesi iri iri doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.

Ilıyan makarnayı ve didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyin. Tuz, karabiber, limon veya sirke ilave edip karıştırın.
Bekletmeden servis edin.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 26 Eki 2017, 21:39

Resim
TEREYAĞLI ALABALIK KIZARTMASI

Alabalıkları istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
Kaya tuzuyla ovarak tuzlayın. Mümkünse bunu 1 gün önceden yapın.
Yayvan bir tavaya 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Yağ kızarmaya başlayınca balıkları koyup kısık ateşte kızartın. Yüksek ateşte kızarırsa yağ yanabilir ve güzel kızarmaz.
Bol salata eşliğinde servis edin.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 28 Eki 2017, 19:54

Resim
SUCUKLU MANTARLI MENEMEN

Malzemeler

7-8 adet kültür mantarı
3 adet yeşil biber
Bir parça sucuk
3 orta boy domates
2 adet yumurta
Tuz
sucuklu yumurta

Hazırlanışı

Mantarları ince ince doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Bunları tavaya alıp zeytinyağıyla beraber soteleyin.
Sucuğu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin. Bir kaç dk. sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzu atın. Domatesler suyunu çekmeye yakın yumurtaları kırın.
Yumurtanın beyazı pişince ocaktan alın. Doğranmış maydanozla süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.

Kullanıcı avatarı
(GRİ)
Mesajlar: 474
Kayıt: 12 Eki 2017, 09:02
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen (GRİ) » 30 Eki 2017, 11:37

Resim

Renkli Bulgur Salatası

Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
2 su bardağı şalgam suyu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı kadar kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kadar kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı ev yapımı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Tarifi:

Bulguru yıkayıp, suyunu süzdükten sonra bir tencerede 2 su bardağı şalgam suyunu da ilave ederek , kısık ateşte, suyunu çekene kadar haşlayın.Hiç suyu kalmasın.Altını kapadıktan sonra bulguru dinlenmeye bırakın. Bulgur ılıyınca, derin bir kaseye alıp, üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın. En son olarak haşlanmış mısırı, maydanoz ve dereotunu da ilave edip karıştırın. Servise hazır:) Protein ve B vitamini içeren bulguru pilav olarak yemek istemeyenler için sağlıklı bir alternatif olabilir.Afiyet olsun :)
Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayın… Karakterim kim olduğumla ilgilidir; tavrım ise sizin kim olduğunuzla… :lol:

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 30 Eki 2017, 20:45

Resim
Patlıcan Köftesi ( Kıymasız)
Malzemeler

2 adet büyük boy patlıcan
1 küçük kuru soğan
100 gr. beyaz peynir veya lor
1 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber yeteri kadar tuz
Bulamak için: 1 yumurta ve galeta unu
Kızartmak için zeytinyağı
Kıymasız patlıcan köftesi nasıl yapılır?

Patlıcanları rendeleyin (rendelemek biraz zor oluyor. belki robotta daha kolay olur. Hatta üşenmezseniz küçük küçük doğrayın)
Üzerine tuz serpip karıştırın ve tel süzgecin içine bırakıp suyunu vermesini sağlayın.
Diğer tarafta soğanı, maydanozu küçük doğrayın. Peyniri elinizle ufalayın.
Yumurta haricindeki diğer malzemeleri de ekleyin.
Patlıcanın suyunu elinizle sıkıp diğer malzemelere ekleyin, karıştırın.
En son yumurtasını kırıp hafifçe çok sulandırmadan yoğurun.
Elinizle yumurta kadar parçalar alıp oval veya yuvarlak köfteler yapın.
Köfteleri zamanınız varsa 15 dakika dolapta bekletin.
Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp orta ateşte arkalı önlü kızartın.
NOT: Bu tarife 2 kaşık kadar kıyma ekleseniz, çok daha lezzetli olur. Dolma içlerinden artanları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 01 Kas 2017, 20:12

Resim
ÇÖP ŞİŞTE HAMSİ
MAlzemeler:
1Kg. hamsi
Un
Sıvıyağ
Çöp şiş
Tuz

Hamsiler temizlenip yıkanıp suyu süzdürülür...
Una tuz ilave edilip karıştırılır ve balıklar unlanarak tek tek çöp şişe geçirilip dizilir..Hepsi bittikten sonra tekrar una bulanıp fazla unu silkelenip kızgın sıvıyağda kızartılır...
Afiyet olsun...

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 01 Kas 2017, 20:19

Resim
NARLI YEŞİL MERCİMEK SALATASI
Malzemeler:
Haşlanmış yeşil mercimek
Rendelenmiş havuç
Taze soğan(kıyılmış)
Maydonoz(kıyılmış)
Dereotu(kıyılmış)
Nar taneleri
Sıvıyağ
Limon
Nar ekşisi
Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştılıp servis tabağına alınarak nar taneleri ile süslenir...
Afiyet olsun....


“Hobiler & Uğraşlar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir