Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Hobileriniz nelerdir, ne işle meşgulsünüz, hangi konulardan anlarsınız... Sizinle aynı zevklere veya uğraşlara sahip üyelerimiz ile tanışın. Paylaşımlarınız ile diğer üyelerimize yardımcı olun.
Kullanıcı avatarı
kuzeyyildizi38
Mesajlar: 1551
Kayıt: 24 Şub 2016, 07:11
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen kuzeyyildizi38 » 05 Kas 2017, 09:48

Resim

Malzemeler:

- 4 büyük boy mercan balığı
- 4 yemek kaşığı kuru tarhun
- 1 çay bardağı zeytinyağı

Salatası İçin Malzemeler:

- 4 haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 dal taze soğan
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 3 dal maydanoz
- Yarım demet tere
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz

Yapılışı:

Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın.
Kuru tarhunu ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp yarım saat kadar bekletin. Tarhunlu zeytinyağından dört yemek kaşığı alın ve bir fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün.

Balıkları yayvan bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında bekletin.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını küçük bir tavada ısıtın. Patatesleri ekleyip 7-8 dakika soteleyip ocaktan alın ve bir salata kasesine aktarın.
Soğuduktan sonra taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayıp, dilim siyah zeytinlerle birlikte patatese ilave edin. İnce kıydığınız maydanoz, iri doğradığınız tere, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın.

Balıkları buzdolabından alıp tel ızgara üzerinde veya ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Balıklarınızı hazırladığınız salata ile birlikte sıcak servis yapın. .
Resim
Gönlüme kurulmuş Cehennem olsan,
En güzel Cennete değişmem seni ....

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 05 Kas 2017, 16:47

Resim
PÜRELİ ISPANAKLI KÜLBASTI


Malzemeler;
400 gr. külbastı
1 tutam biberiye
zeytinyağı
tuz
değirmen karabiber

PÜRESİ İÇİN:
3 patates
2 çorba k. tereyağı
2 su b. süt
tuz

GARNİTÜRÜ İÇİN:
yarım kg ıspanak
2 soğan
3 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 kase domates sos
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı;

Külbastı etlerini et döveceği yardımı ile iyice inceltiyoruz. Zeytintağı tuz karabiber ve biberiye yaprakları ile bir kapta biraz yoğurup iyice çekene kadar bekletiyoruz. Püresi için soyarak doğradığımız patatesleri tuzlayıp iyice kaynatıyoruz. Kaynayan patateslerin suyunu süzüp bir miktar süt ile biraz daha pişiriyoruz. Sütle birlikte bir miktarda tereyağı atarak tat veriyoruz. Yeterli kıvama geldiğinde altını kapatıp dinlendiriyoruz. İrice doğradığımız ıspanakları iyice yıkıyoruz. Bir tavada önce soğan ve sarımsakları doğrayarak kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız kırmızı biberleri ekleyip kavrulduktan sonra ıspanakları ekliyoruz. Tuz ve karabiber ile biraz daha soteliyoruz. Başka bir tavada domates sosunu kaynatıyoruz. Servis tabağının kenarlarına püreyi tabağın ortasına ıspanak harcını üzerinede beklemeye aldığımız etleri az yağda ocak üstü ızgarada pişirip ekliyoruz. Afiyet olsun…

Kullanıcı avatarı
(GRİ)
Mesajlar: 474
Kayıt: 12 Eki 2017, 09:02
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen (GRİ) » 06 Kas 2017, 14:31

Resim

Fırında Tavuk Şiş

Bol baharat, yağ, salça ve sütle marine edilmiş tavuk etlerini şişlere geçirip fırınlayarak pratik ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Yanına bol salata ile lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.
Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayın… Karakterim kim olduğumla ilgilidir; tavrım ise sizin kim olduğunuzla… :lol:

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 07 Kas 2017, 19:40

Resim
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna
Malzemeler Krep Hamuru İçin:1,5 su bardağı un 3/4 su bardağı süt 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta Mantarlı Tavuklu Krep Makarna İçin:3 adet mantar 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 parça tavuk but( kemiksiz)1 tutam karabiber 2 tutam tuz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 paket krema 50 gram parmesan
Nasıl Yapılır? Kreplerin Hazırlanışı:
Un, süt, su, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla ısınmış tavayı yağlayın.
Kepçeyle krep hamurunu ısınan tavaya dökün. Kepçenin tersiyle hamuru yayabilirsiniz.
İki yüzü de iyice pişinceye kadar çevirerek pişirin.
Mantarlı Tavuklu Krep Makarnanın Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavayı yağlayın ve ısıtın. Küp küp dilimlediğiniz tavuk butlarını tavada pişirin.
Mantarları temizleyin ve iri iri dilimleyin. Tavuklar suyunu salıp geri çekince mantarları ilave edin.
Tuz ve karabiberi de ilave ederek mantarlı tavuklu soteyi aromalandırın.
Hazırladığınız krepleri uzun uzun şeritler halinde dilimleyin.
Dilimlenen krepleri mantar ve tavuklarla birleştirin.
Kremayı da ilave edin ve karıştırın. Krepler kremayı çekince parmesanı da ilave ederek servis tabağına alın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 09 Kas 2017, 19:57

Resim
pırasa böreği
Malzeme:
1 kg. pırasa
3 orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yeşil biber, kırmızı biber
5-6 kaşık kadar kavrulmuş kıyma
2 domates veya salça
tuz, pul biber, karabiber
-
3 yumurta
1 su bardağı süt
rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya bağlı)
Yapılışı:
Pırasalar, yıkanır, ayıklanır ve önce boyuna ikiye bölünür. Sonra 2 cm. uzunluğunda kesilir. Havuçlar, yıkanır, soyulur ve rendelenir. 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte sotelenir ve tencere kapağı kapatılarak ve tuz eklenerek ağır ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra fırın tepsisine (ben dikdörtgen cam fırın tepsisi kullandım) yayılır.
Soğan yemeklik doğranır ve 2 kaşık zeytinyağında pembeleşince; kıyma, doğranmış biberler eklenir. Salça veya soyulup-doğranmış domates (veya her ikisi birlikte)ile birlikte kavrulur. Arzu edilen miktarda tuz, karabiber ve kırmızı pul biber konur. Bu karışım da pırasaların üzerine yayılır.
3 yumurta çırpılır, süt eklenerek tekrar çırpılır ve pırasaların üzerine dökülür. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Suyunu çekip üzeri kabuk tutmaya başlayınca üzerine kaşar peyniri rendesi dökülür ve peynirler eriyince fırından çıkartılıp, kesilerek servis yapılır.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 11 Kas 2017, 21:09

Resim
PUF PUF POĞAÇA
Malzemeler1/2 su bardağı
ılık su
1,5 su bardağı
ılık süt
1/2 paket
yaş maya (21 gram)
1,5 yemek kaşığı
toz şeker
1/2 su bardağı
ayçiçek yağı
1 adet
yumurta
1 tepeleme çay kaşığı
tuz
3,5 su bardağı
un
Üzeri için:1 adet
yumurta sarısı
1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
4 dal
dereotu (arzuya göre)
Püf Noktası
Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.

Pişirme Önerisi
Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
Elenmiş unu, azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.
Arzuya göre üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 12 Kas 2017, 20:16

Resim
Malzemeler:

4 adet yapraklı mini enginar ya da çanak enginar
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Yapılışı:

Enginarları içine atmak için derin bir kaseye su doldurun. İçine 1-2 adet limon sıkın ve limon kabuklarını da içine atın.
Yapraklı taze enginarların saplarını kısaltın. Uç kısımdaki yapraklarını da bıççak yardımıyla kesin ve enginarları ortadan 2 parçaya bölün.
Etli kısmının üstündeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla alın ve içine limon sürerek limonlu suyun içine atın.Tüm enginarlara aynı işemi uygulayın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Enginarları tekrar ortadan iki parçaya bölün ve çeyreklik parçalar elde ederek tencereye dizin.
Enginarların üzerine zeytinyağını ve doğradığınız soğanları ilave edin.
Bir kase içinde su, un, toz şeker ve tuzu karıştırıp enginarların üzerine dökün.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen enginarlar oda sıcaklığına gelince ya da tamamen soğuduğunda servis yapın.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 15 Kas 2017, 20:52

Resim
YUMURTA KAPAMA
Malzemeler

* 4 Adet yumurta
* 1,5 Yemek kaşığı tereyağ
* 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 Tatlı kaşığı pul biber
* 1 Tatlı kaşığı kekik
* Tuz

Yapılışı

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün.Diğer tarafta tavaya tereyağını koyup kızdırın.Önce kırmızı toz biberi yağa ilave edip karıştırın, akabinde pul biberi de koyup bir iki karıştırdıktan sonra yumurtaları sarıları altta olacak şekilde tavaya dizin.Üzerine kekik ve tuzu serpip, tavanın dibindeki yağdan kaşık yardımı ile yumurtaların üzerine gezdirin, 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 17 Kas 2017, 19:58

Resim
Masum Tatlı: Fırında Armut Tatlısı
4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy armut
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Servisi için:

50 gram ceviz içi
2 yemek kaşığı portakal reçeli
2 yemek kaşığı erik reçeli
2 yemek kaşığı lor peyniri

Püf noktası:

Ortadan ikiye kestiğiniz armutları kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz reçel çeşitleriyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız armutları ortadan ikiye kesin, çekirdekleri kısımlarını çıkartın. Kararmaması için arzuya göre taze sıkılmış limon suyuyla ovun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çukur kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.

Üzerlerine az miktarda tereyağı ekleyip esmer şeker ve tarçın serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız sıcak armutları servis tabaklarına alın. Arzuya göre erik, portakal reçeli, ceviz içi ve lor peyniri ilavesiyle ılık olarak servis edin.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 20 Kas 2017, 20:39

Resim
Domates, Soğan ve Patates Kebabı
Malzemeler:

Yarım kilogram kıyma
1 paket köfte harcı
4-5 adet yeşil biber
Domates, soğan ve patates (Miktarlarını isteğe göre siz belirleyebilirsiniz.)
Tuz
Pulbiber
Kırmızı tatlı toz biber
Sosu için;

2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Domates, Soğan, Patates Kebabı Tarifi:

Tarifimizin kıymasını isteğinize göre hazırlayabilirsiniz. İsterseniz sadece baharatla birlikte harmanlayın isterseniz de köfte harcı ile kıymayı yoğurun.
İri boydaki patatesleri ve soğanları güzelce soyalım.
Domates, soğan ve patateslere bıçak yardımıyla parmak genişliğinde çizikler atalım.
Hazırladığımız kıyma harcımızdan bu kesiklere dolduralım.
Hazırladığımız harcımız bitene kadar tüm domates, soğan ve patateslere dolduralım.
Hazırladığımız malzemeleri fırın tepsimize güzelce dizelim.
Biberlerimizi de tepsimize koyduktan sonra hazırladığımız sostan üzerine gezdirerek dökelim.
Sosu için bir kasenin içerisine malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp iyice ısıttıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
Domates, soğan ve patates kebabı servise hazırdır.
Afiyet Olsun..


“Hobiler & Uğraşlar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir