Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Hobileriniz nelerdir, ne işle meşgulsünüz, hangi konulardan anlarsınız... Sizinle aynı zevklere veya uğraşlara sahip üyelerimiz ile tanışın. Paylaşımlarınız ile diğer üyelerimize yardımcı olun.
srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 27 Ara 2017, 21:46

Resim
Abant Kebabı Tarifi
MALZEMELER (4 kişilik)

2 adet bostan patlıcanı
200 gr. sotelik ya da yağsız kuşbaşı et
5-6 adet mantar (doğranmış)
1 kase rendelenmiş taze kaşar
2 adet domates (kabukları sayulup küp küp doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince doğanmış)
2 adet sivri biber (doğaranmış)
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
TARİF

Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave edin. Mantar da bıraktığı suyu çektikden sonra sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesin. Daha sonra kurulayın ve bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumaşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştirin.

Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla ezin. Hazırladığınız etli malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine dökün. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına verin ve peynirler eriyene kadar pişirin.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 31 Ara 2017, 08:07

Resim
Her yeni yıl bir başka güzel.. yeni yıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. Yeni yılınız kutlu olsun.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 31 Ara 2017, 08:12

Resim
Hindi Sarma
Hindi Sarma İçin Gerekli Malzemeler

1 tane bütün but (kemiksiz ve hafif ezilmiş)
Bir avuç arpacık soğan
1 tane dolmalık sarı biber
Yeteri kadar tuz
500 gr ıspanak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fiske karabiber
1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
1 dolmalık kırmızıbiber
8 diş sarımsak
Hindi Sarma Hazırlanışı

Yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Yağın içerisine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve soğanların yanına ilave edip karıştırın. Ispanakları iyi bir şekilde temizleyin ve yıkayın. Bol suda yıkanmış olan ıspanakları ince şekilde doğrayın. Biberleri de temizleyip yıkadıktan sonra minik küp şekilde doğrayın ve soğanların yanına ilave edip karıştırın.
Yıkanmış olan ıspanakları biberler yumuşadıktan sonra tavanın içerisine ilave edin. Ispanakları suyunu çekene dek kavurun. Ispanaklar kendi suyunu verip çekince hazırlanmış olan harcın içerisine tuz ve baharat ilavesi yapın. Bütün malzemeleri ilave edilen harcı bir güzel karıştırın.

Ezilmiş ve yaprak gibi açılmış olan hindi etinden bir parça tezgahın üzerine alın. Etin bir kenarına hazırlanmış olan ıspanaklı harçtan ilave edin. Hindi etinin harçlı olan yerinden başlayıp dikkatli bir şekilde rulo olacak biçimde sarın. Sarılan hindi sarmaları yağlanmış fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Diğer kalan etleri de aynı şekilde sarın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Eğer hindi etinin kenarları sarıldığında açık kalıyor ise mutfak da kullanılan fırın ipi ile dikin.

Fırının ayarını yaklaşık 185-190 dereceye getirin. Hindi sarmaların her tarafları nar gibi kızarana dek fırında pişirin. Kızaran etlerin üzerine bir folyo kapatın ve fırının ayarını 170 dereceye düşürüp bu şekilde yarım saat kadar pişirin. Verilen sürenin ardından hindi sarma yemeğini kontrol edin ve etler yumuşamış ise servis tabaklarına alıp sunum yapın. Sıcak olarak sunum yapılan hindi sarma yemeğinin yanına sadece salata veya pirin. Pilavı hazırlayabilirsiniz. Doyurucu özelliği fazla olduğu için ekstradan yanına yemek yapmanıza gerek yoktur. Afiyet olsun.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 31 Ara 2017, 08:21

Resim
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Malzemeler2 su bardağı
irmik
100 gram
tereyağı
1/2 çay bardağı
ayçiçek yağı
2 su bardağı
toz şeker
2,5 su bardağı
su
1,5 su bardağı
taze sıkılmış portakal suyu
1/5 çay kaşığı
tuz
1 adet
rendelenmiş portakal kabuğu
Servisi için:1 adet
orta boy portakal (arzuya göre)
200 gram
ceviz içi (arzuya göre)
Püf Noktası
İrmiği, kısık ateşte ve yakmadan sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Unutmayın ki şerbet karışımını eklediğiniz helvanın rengi 1-2 ton açılacaktır.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre; taze sıkılmış portakal suyu ve sıcak su miktarını eşit oranda (2 su bardağı) kullanabilirsiniz.İrmik öncesinde dolmalık fıstık kavurarak helvaya farklı bir tat katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbeti için; su, taze sıkılmış portakal suyu ve çok çok az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Tereyağını, ayçiçek yağı ilavesiyle kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmiği ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

İrmikler renk aldığında ölçülü toz şekeri ekleyip 2-3 dakika kadar karıştırın. Acı bir tat vermemesi adına beyaz kısımlarını almamaya dikkat ettiğiniz rendelenmiş portakal kabuklarını ilave edin.

Portakal sulu şerbet karışımını, helva tenceresine azar azar ekleyip fokur fokur kaynamaya başlayan helva karışımını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Kısık ateşte, suyunu çekip kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün. Toz şeker taneleri tamamen eridiğinde helva tenceresi üzerine kağıt havlu ya da hafif nemli bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.

Servis kaselerine aldığınız ya da dondurma kaşığı yardımıyla şekil verdiğiniz irmik helvasını, portakal dilimleri ve ceviz içiyle süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 04 Oca 2018, 18:48

Resim
Kartalkaya Kebabı Tarifi
Malzemeler:
1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
3 orta boy kabak
3 orta boy havuç
200 gr arpacık soğan
6 diş sarımsak
100 gr tereyağı
Kekik,Tuz, Karabiber
2 paket milföy hamuru

Yapılışı:
Et tencerede kendi suyunu verip çekene kadar pişirilir. Tereyağı eklenip, soğan ve sarımsaklarla kavurulur. Küp doğranmış havuçlar tencereye eklenir ve biraz da havuçla pişirilir. Dörde bölüp doğranmış kabaklar da ilave edilip tuz ve karabiberi ayarlanır. Kısık ateşte pişirilir. Gerekirse yarım bardak sıcak su ilave edilir. Tencere ocaktan alınıp yemeğe keklik eklenip dinlendirilir. Iki paket milföy hamuru volovan kalıbıyla daireler halinde kesilir. Hamurlar fırın tepsisine dizilir. Iki ayrı dairede bir boy küçük kalıpla bir santim kalınlığında iki içi boş daire haline getirilip bütün yuvarlak dairenin üzerine üst üste yapıştırılır.

Yani bir bütün yuvarlak üzerinde iki simit şeklinde yuvarlakla çanak haline getirilir. Alttaki hamurun ortasına çatalla delikler yapılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Pişirdiğimiz milföy çanaklarının içine etler koyulup taze kekikle süslenerek servis yapılır.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 07 Oca 2018, 21:16

Resim
YEDİGÖLLER KEBABİ (BOLU)
100 gr. kuzu but eti
1 adet domates
100 gr. piliç fleto
2 adet yeşil biber
60 gr. köy ekmeği
50 gr. süzme yoğurt
50 gr. tereyağıı
2 gr. toz kırmızı biber
1 gr. toz karabiber
25 gr. et suyu
1 gr. tuz
1 demet dereotu

Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanip biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp seklinde doğranır. Tereyağıı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur. Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir. Izgarada pişen etler ikiye bölünür. Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir. Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur. Üzerine tereyağıı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 14 Oca 2018, 21:28

Resim
BOLU KÖFTESİ
350 gr kıyma 1 yumurta 1 soğan maydanoz ekmek içi tuz ,karabiber kekis su
Garnütürü için -
5 patates 2 soğan tuz .karabiber maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına kıymayı alın. 1 aden soğan rendeleyin. üzerine 1 adet yumurtayı kırın.üzerine ince kesilmiş maydanoz ekmek içi,tuz,karabiber ve su ilave ederek köfteyi yoğurun. köfteyi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın. köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır
Köfteleri tavada pişirin.garnütürü için patatesleri yuvarlak halka şeklinde kesin . tavada patatesleri kızartın . daha sonra soğanı piyaz olarak kesin.tavaya soğanı alın .üzerine kızarmış patatesleri alın.üzerine tuz ve toz şeker ileve edip soteleyin . servis tabağına patatesleri alın . üzerine köfteleri dizin üzerini maydanoz ile süsleyip servis edin .

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 16 Oca 2018, 22:39

Resim
Funiyka Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığ kadar un

Muhallebisi için:
1 lt süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
50 gr margarin

Üzeri için: Kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Krema için tüm malzeme derin bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuması için kenara alınır. Oda sıcalığındaki tereyağı ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır. Hamur için bütün malzemeler eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya bölünüp her bir parça 2 cm kalınlığında açılır. Hamurlar 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesilir. Hamurlar yağlanmış külah şeklindeki kalıplara sarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırında çok kızartmamak şartıyla pişirilir. Fırında çıkar çıkmaz soğumasını beklemeden külahlar kalıplardan çıkartılır. Soğumuş krema ile külahların içi doldurulur. Üzerleri ceviz ile süslenip servis yapılır.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 18 Oca 2018, 20:30

Resim
Patatesli ve peynirli soğan dolması tarifi için malzemeler
Malzemeler

4 soğan
Zeytinyağı
İç harcı için

2 patates
2 dilim pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 su bardağı krema
Üzeri için

1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
4~5 dal fesleğen
Patatesli ve peynirli soğan dolması hazırlanışı
Soğanların baş kısımlarını kesip içlerinin bir kısmını çıkartın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. İç harcı için rendelediğiniz patatesler ve küp doğradığınız pastırmayı tereyağında soteleyin. Patatesler yumuşamaya başladığında kremayı ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın. Pişen soğanların içlerini patatesli harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş dil peyniri ve ince kıydığınız fesleğeni serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

srpplt23
Mesajlar: 532
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:56
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Bugün Ne Pişirelim

Mesajgönderen srpplt23 » 21 Oca 2018, 20:39

Resim
NİĞDE TAVA
Malzemeler:

300 gram kuşbaşı et
Kuyruk yağı
3-4 domates
3-4 sivri biber
1 orta boy kuru soğan
Pul biber
Tuz
Yapılışı: Eti yıkayıp sac tavaya atın. Suyunu çekince sıvı yağ ve kuyruk yağını ekleyip kavurun. Doğradığınız kuru soğan ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin, sürekli karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tuz ve pul biber ekleyin. Karıştırarak pişirin.


“Hobiler & Uğraşlar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir