Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Hobileriniz nelerdir, ne işle meşgulsünüz, hangi konulardan anlarsınız... Sizinle aynı zevklere veya uğraşlara sahip üyelerimiz ile tanışın. Paylaşımlarınız ile diğer üyelerimize yardımcı olun.
merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 22 Eyl 2017, 03:31

Resim

https://www.youtube.com/watch?v=_R26U7AJjpE


ARPA FAYDALARI NELERDİR?
İdrar söktürür. Mesane ve idrar yollarındaki iltihapları temizler. Böbrek ve kum taşlarının dökülmesine yardım eder. Prostat büyümesini önler. Asabi kusmaları durdurur. Boğazve baş ağrılarını dindirir. Dil iltihaplarını giderir. Baş ve boğaz ağrılarını dindirmesi arpanın faydaları arasındadır. Sirke ile kaynatılıp uyuz, egzama gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur. Uykusuzluğa iyi gelir.

En emin ateş düşürücü ilaçtır. Nezleyi, grip, ağız ve boğaz ağrılarını dindirmesi de arpanın faydaları arasındadır. Mide ve borsak, akciğer, karaciğer, dalak, böbrek, prostat, mesane iltihaplarını iyi eder. Öksürüğü, yarım baş ağrısını, asabi kusmaları, kansızlığı ishali, pekliği, kemik zafiyetini romatizma ve adale ağrısını, sıkıntıyı giderir. İshale karşı tatlandırmadan veya tatlandırıp oda hararetinde içilir. Bebeklere sıcak içirilmez.

Hararete karşı 4 bardak suya 2 çorba kaşığı arpa konur. Kaynatılıp süzülür. Hararet bastıkça birer çay bardağı içilir. Bu şekilde bu şifalı bitki sayesinde hararetten kurtulabilirsiniz.

Ödem tedavilerine iyi gelmesi de arpanın faydaları arasındadır. Bu faydası için dört bardak suya 2 çorba kaşığı arpa ve 3 tutam kiraz sapı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 4 kere birer kahve fincanı içilir.

Sivilce ve siyah lekelere karşı bu bitkinin unu bal ve sirkeyle karıştırılıp maske şeklinde cilde uygulanırsa etkili olur.

ArpaTemriye hastalığına karşı bitkiden bir çorba kaşığı, ateşte yakıldıktan sonra külü temriyelerin üzerine sürülür.

ARPA YAĞI:
Sulu egzama için yağı sürülür. Hastalık olan yere 2-3 gün boyunca yağı kullanılır. Ancak Türkiye’de bu şifalı bitkinin yağı çok zor bulunur. Yurt dışında ise çok pahalı olduğundan özel bir yolla damıtarak tedarik edilebilir.

ARPA ÇAYI NASIL YAPILIR?
Bir litre suda bir avuç bu şifalı bitkiden, kabukları ayrılıncaya kadar kaynatılır. Cam sürahiye süzülür. Üzerine bir limon sıkılır. Balla tatlandırılır. Çayı yudum yudum içilir.

ARPA UNU MASKESİ NASIL YAPILIR?
Cilt lekelerine karşı bu arpa unu maskesi yapılabilir. Maske her gün cilde uygulanarak 2 veya 3 saat bekletilerek cilt lekelerinden kurtulmayı sağlar. Bitkinin unu maskesi tarifi ise, arpa unu normal hamur yapılır gibi hamur haline getirilir. Cilde uygulanır. Özellikle fazla koyu veya cıvık olmamasına dikkat edilmelidir.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 22 Eyl 2017, 03:45

Resim

http://www.uzmantv.com/lahananin-faydalari-nelerdir

Lahananın Faydaları:
Yeşil yapraklı lahana düşük kalorili sebzeler arasında yer alır. Çok yaygın olarak salatalarda tüketilir, özellikle Karadeniz yöresinin milli yemeğidir demek yanlış olmaz. Çok yaygın olarak kullanılır. Lahananın birkaç çeşidi vardır. Yazının ilerleyen bölümlerinde bunlardan ve sağlık açısından faydalarından detaylı olarak bahsedeceğiz.
Lahanayı sağlık açısından bu kadar önemli kılan şey şüphesiz içerdiği maddeler vitaminler ve bileşenlerdir. Lahana bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin C ve K vitaminleri içerir. Sodyum ve potasyum açısından da zengin olan lahana aynı zamanda Kalsiyum, demir, magnezyum, manganez,fosfor ve çinko içermektedir.
Bir porsiyon veya bir fincan lahana, K vitamini ihtiyacının %91.7 ini içerir. Ayrıca C ve B vitaminin kombinasyonunu da bol mitarda içerir. Şimdi lahananın sağlık açısından muhteşem faydalarına bakalım.

Yeşil yapraklı lahana içerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla çok geniş bir yelpazede sağlığamıza katkıda bulunmaktadır. Lahananın en önemli özelliği güçlü bir antioksdian olmasıdır. Bu özelliği başta karaciğer olmak üzere bütün iç organların sağlığını korumasına yardımcı olur ve aynı şekilde vücudun geniş bir bölümünü kapsayan deri ve cilt sağlığını korur.
Lahananın Cilt ve Saç Sağlığına Faydaları: C vitamini açısından çok zengin olan lahana düzenli tüketildiğinde cilt sağlığına inanılmaz katkılarda bulunabilir. Cildin yaşlanma sürecini yavaşladır. Bu özelliğini ayrıca A vitamini destekler ve cilde berrak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Bunun dışında D vitamini yardımıyla kalıcı olarak cilt sağlığına katkıda bulunur, özellikle cilt hücrelerinin sağlığını bu vitamin sağlar.


Lahana lapa halinde cilde uyguklandığında egzama, sedef, döküntü ve böcek ısırıklarını giderebilir ve unsurların neden olduğu hasarı azaltır. Bir blanderde lahanayı öğütmeniz ve elde ettiğiniz lapayı 15 dakika boyunca cildin hasar gören kısmına uygulamanız yeterlidir.
Lahana yapraklarını bez ve cilt arasına sıkıştırrarak uyguladğınızda cildin yumuşamasını ve esnemesini sağlayabilirsiniz. Bunu gece yatadan önce cildinize koyun ve sabaha kadar kalmasını sağlamaya çalışın.
Lahananın içerdiği A ve E vitaminleri ve ayrıca bol miktardaki potasyum lahanayı cilt sağlığı açısından takviye eder. Ayrıca bu uygulamalar ve düzenli lahana tüketimi akneyi önler, çünkü lahana akneye iyi gelen kükürt açısından da zengindir.
Lahanının cildi temizleyici özelliği de vardır. Lahanayı kaynatarak suyu ileyüzünüzü yıkamanız kısa sürede cildi yağlardan ve ölü hücrelerden temizler.


Cilt sağlığına çok fazla katkısı olan lahana aynı şekilde saç sağlığını da korur. Diğer yeşil sebzelerde olduğu gibi lahana A vitamini açısından zengin ve bu özelliği saç sağlığının korunmasına yardımcı olaur. Lahanları lapa haline getirip biraz limon katarak saçlarınıza uygulamanız saçların yumuşamasını ve doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar. Bunun yanından saç dökülmesi sorunlarını aşmanıza yardımcı olabilir.
Aynı şekilde lahanayı kaynatarak suyuna bir miktar limon katıp saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu saçlarınıza parlaklık katar, saç kırımalarını giderebilir. Ayrıca bu uygulama kafa derisi sağlığını korur, kaşıntıları giderebilir ve kepek sorununu ortadan kaldırabilir.

Lahana Kanserden Korur:
Kansere neden olan hüzrelerden koruyucu özelliği vardır. İçerdiği çok zengin miktardaki madde ve bileşenler yardımıyla kanser hücrelerinin yayılma hızını yavaşlatır ve kanser hcürelerinin diğer hücrelere zarar vermesine engel olabilir.

Lahana Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:
C vitamini açısından çok zengin olan lahana kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda serbest radikallerin engellemesini sağlar.

Enfeksiyon Hastalıklarına İyi Gelir:
Lahananın içerdiği bol miktardaki aminoasitler ve diğr maddeler yardımıyla enfeksiyon hastalıklarını ortadan kaldırabilir.

Göz Sağlığını Korur:
Lahana beta karoten içeriği için gözlerin makula dejenerasyonu hastalığına yakalanma riskini azaltır

Alzheimer Hastalığı Riskini Azaltır:
Düzenli olarak lahana tüketimi zihinsel hastalıkların ortaya çıkmasına engel olabilir. Özellikle yaşlılık döneminde sık rastlanan Alzheimer hastalığını önleyebilir. Beyin sağlığını korur.

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır:
Bir fincan pişirilmiş lahana 33 kaloriiçermektedir. Özellikle lahana çorbası diyeti kilo vermeyi kolaylaştırır. Bağırsakşarın hareketini arttırdığı için ayrıca daha kolay dışkı atmayı sağlar.Ayrıca kabızlık sorunlarını giderir.

Lahana Suyunun Faydaları:
Lahana suyu lahananın pişirilmesiyle elde edilir ve elde edilen su çok zengin vitamin ve mineral kompleksi içerir. Böylece lahana suyu bir çok hastalığa engel olduğu gibi genel anlamda sağlığın korunmasına yardımcı olur.
Bir çok sağlık uzmanı bünyedeki östrojen metabolizma sürecini hızlandırdırdığını ve u meme kanseri, akciğer kanseri, prostat kanseri, mide kanseri ve kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttğını savunmaktadır.
Lahana suyu çok etkili bir bağırsak temizleyicidir.Bu özelliği kolitin tedavi edeilmesini sağlayabilir. Lahananın içerdiği klor ve kükürt ayrıca kalın bağırsak için hayati önem taşır.
Lahana suyu aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına inanılmaz katkıda bulunur. Bu kabızlık sorununu giderdiği gibi, obezite ve kilo sorunlarından kurtulmaya yardımcı olur.
Lahana suyu cilt ve deri iltihaplarında da kullanılabilir. Cilde uygulanabilir ve kısa sürede iltihap sorunlarını çözebilir.
Bol miktarda folik asit ve demir içeren lahana suyu anemi hastalığına iyi gelir, kansızlık sorunlarını giderebilir.
Lahana suyu aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar, damar tıkanıklığını giderebilir.
Lahan suyu cilt sağlığını da korur. Lahana suyu ile cilt yıkanabilir. Lahana suyuna limon katılarak cilde uygulanması daha fazla verim alınmasını sağlar. Akne ve siyah lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Kırışıklıkları giderir ve cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır.
Lahana suyunun diğer bir özelliği ise saç sağlığını korumasıdır. Lahana lapa olarak saçlara uygulanabileceği gibi kaynatılarak suyu da saçlara uygulanabilir. Bu uygulama sağlıklı, yumuşak ve parlak sahibi olmamıza yardımcı olur. Bunun dışında saçların dökülmesine ve dah hızlı uzamasına yardımcı olur.
Lahana suyu aynı zamanda göz sağlığını korur.
Düzenli olarak lahana suyu tüketimi kalp ve damar sağlığını da korur. 15 gün boyunca günde 1 bardak lahana suyu tüketimi hem kalp ve damar sağlığının korurnmasını sağlar hem de hastalıklarla mücadele için savunma sistemini güçlendirir.
Kırmızı Lahananın FaydalarıKırımızı Lahananın Fadaları
Lahananın bir çok çeşidi olduğunu yazının başında belirtmiştik. Bunlardan bir tanesi de kırmızı lahana. Kırmızı lahana diğer türleriyle genel anlamda sağlık açısından aynı faydaları sağlamasına rağmen bazı maddeler ve vitaminleri daha yoğun içermektedir. Dolayısı ile sağlık açısından faydaları biraz farklılık arzeder.

Kırımızı lahana bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda metabolizmaya ciddi anlamda katkı sağlayan kırmızı lahana SNA yı onarabilir.
Serbest radikallere karşı çok etkili olan kırmızı lahana, bu özelliği sayesinde hem cilt sağlığını korur, hemde iç organların sağlıklı kalmasını sağlar.
Cilt ve saç sağlığı için faydalı olan kırmızı lahana, kaynatılarak suyu cilde uygulanabilir.
Yağ yakımını teşvik eder ve kilo vermeye yardımcı olabilir.
Sindidim sistemi için faydalıdır. Bol miktarda lif içerir, mide sağlığını korur.
Kalsiyum açısından çok zengin olan kırmızı lahana, kemik sağlığını korur.
Ülser vakalarını tedavi edebilir. Mide sağlığını korur.
Beyin ve sinir sistemi için faydalıdır. Sinir sistemi üzerinde etkili olduğu için stres ve depresyonla mücadele etmeyi kolaylaştırır.
Kanser bütün çeşitlerine yakalanma riskini azaltır. Kansere neden olan serbestr radikallerin etkisini azalttığı için kanser vekalarına karşı koyabilir.
Kalp ve damar sağlığını korur.
Yaşlılıktan kaynaklanan zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Kan basıncını düzenleyen kırımız lahan bu özelliği sayesinde kalp sağlığına da katkıda bulunur.
Kırımızı lahan aynı zamanda kas ağırlarına iyi gelen laktik asit içermektedir.

Brüksel Lahanasının FaydalarıBrüksel Lahanasının Faydaları:
Turpgiller ailesinin, kendine has sebzelerinden olan brüksel lahanası sağlık açısından faydaları diğer türleriyle benzerlik gösterir. Brüksel lahanasının faydalarını kısaca şu şekilde sıralamak mümkün;
Yüksek miktarda lif içeren brüksel lahanası kolesterole iyi gelir ve dolaylı olarak kalp ve damar sağlığını korur.
Son zamanlarda yapılan klinik çalışmaları brüksel lahanasının DNA yı koruduğunu ortaya koymuştur.
Etkili bir antioksidan olan kırmızı lahana genel anlamda vücut sağlığı için önemli bir maddedir.
İltihap ve enfesksiyon sorunlarını giderebilir. Bunun için kaynatılarak suyu cilde uygulanabilidği gibi bağırsak ve sindirim sistemi iltihabı için içilerek tüketilebilmektedir.
Kansere karşı koruma sağlar. Kansere yakalanma riskiniazaltır.
K vitamini içerdiği için kemik sağlığını korur.
Genel anlamda sindirim sistemi için faydaldır. Sindirim sistemini oluşturan bütün organlar için faydalı besin lifler içerir.
Lahananın Zararları

Lahananın sağlık açısından her hangi bir zararı olduğuna dair bir bilgi yoktur. Bazı sağlık uzmanları gut hastalarının tüketmemesi gerektiğini savunmaktadırlar.
Lahananın aşırı tüketimi su kaybına neden olabir. Etkili bir dirar söktürücü olan lahana suyu fazla tüketildiğinde idrar yollarında tahrişe neden olabilir.
Aynı şekilde ishal sorunu yaşayan kişilerin lahana suyunu geçici olarak tüketmemeleri önerilir.

Tavsiyeler
Lahananın sağlık açısından faydalarını detaylı olarak ele aldığımız bu yazıyı okuduktan sonra düzenli olarak tüketeceğiniziden eminiz. Lahannın faydalarından maksimum derecede faydalanmak için taze ve organik olmasına dkkat etmenizi öneririz.
Özellikle çocuklarda zihin, kas ve genel sağlık için tüketilmesini öneririz.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 22 Eyl 2017, 03:53

Resim

https://www.youtube.com/watch?v=og2BHx_84BA

ALIÇ FAYDALARI:

• Alıç, güçlü antioksidan özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığını korumada oldukça aktif görev alıyor.
• Ani kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıklardan vücudu koruyor.
• Kalp üzerindeki etkileri saymakla bitmeyen alıç, aynı zamanda kalp ritminin düzenli bir şekilde devam etmesini sağlıyor, göğüs ağrılarına engel oluyor.
• Damarlardaki kan akışının düzenini korumada etkili olduğu için dolaşım sistemine fayda sağlıyor.
• Kan akışında sağladığı bu düzen sayesinde yüksek tansiyon sorununu en aza indiriyor.
• Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasında etki göstererek stres ve uykusuzluk sorunlarının aşılmasında oldukça etkili oluyor.
• Yine antioksidan özelliği sayesinde alıç, vücutta idrar söktürücü etki yaratıyor. Bu sayede idrar yolları ile ilgili rahatsızlıkların önüne geçiyor.
• Kan dolaşımını düzenlemesi sayesinde beynin çalışmasını da sağlıklı hale getiriyor ve bu sayede hafızayı güçlendiriyor.
• Alıç meyvesinin içinde bulunan tanenler, ishale karşı hızlıca iyileştirici etkiler gösteriyor.
• Yukarıda bahsettiğimiz ve meyvenin buruk bir tada sahip olmasına neden olan bu tanenler aynı zamanda midenin de düzenli çalışmasını destekliyor ve hazımsızlık, mide ağrıları gibi problemlere son veriyor.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 24 Eyl 2017, 01:12

Resim

Deniz Kadayıfı bitkisinin faydaları nelerdir ?
Deniz Kadayıfı bitkisi neye iyi gelir, nasıl hazırlanır, nasıl içilir, özellikleri nelerdir, kürü nedir, ne kadar sürede kullanılmalıdır ? Deniz Kadayıfı bitkisi hakkında sizin için topladığımız bilgiler aşağıdaki gibidir. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.

DENİZ KADAYIFI AÇIKLAMA 1
Göğüs yumuşatıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır. Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir. Vücudu besleyici olarak da kullanılır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 2-4 gr konulup, 10 dk kaynatılarak içilir.

DENİZ KADAYIFI AÇIKLAMA 2
Bir çeşit su yosunu olan bu bitkinin birçok özelliği vardır.

Özellikleri ve Yararları:

- Hazmı kolaylaştırır.
- Her çeşit nezleyi giderir.
- Vücudu besleyerek rahatlatır.

DENİZ KADAYIFI AÇIKLAMA 3

YAN TESİRİ: Normalde herhangi biryan tesiri yoktur.

ŞİFASI

1) Balgam: içerisinde bulunan brom bileşikleri öksürüğü keser. Denizkadayıfı, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse balgam söktürür.

2) Nefes Darlığı: Denizkadayıfı, sinirli ot ve Biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Gastrit- Ülser: Denizkadayıfı, ıhlamur, kekik, Nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilir.

4) Nezle: Denizkadayıfı, sütle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

5) Öksürük: Denizkadayıfı, sütle beraber kaynatılıp içilirse öksürüğe faydalıdır.

6) Göğüs Yumuşatıcı: Deniz kadayıfı, sütle beraber kaynatılıp salep katılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

7) Kırışıklık: Denizkadayıfı, losyon yapılıp cilde gece yatarken sürülür.


Kullanılışı: Denizden özel olarak toplanan bitkiler birçok defalar yıkanır ve güneşte kurutulur. Böylece sarımsı-beyaz renkli dar şeritler halinde tel kadayıfına benzer görüntü alır.

ilaç olarak ilk defa 1831'de irlanda'da kullanılmaya başlandığı anlaşılan deniz kadayıfı bu amaç dışında ayrıca bazı şurupların berraklaştırılmasında ve yapıştırıcı madde olarak da tüketilmektedir.

ilaç olarak kullanmak üzere deniz kadayıfı önce suyla karıştırılır, bu su yarım saat ısıtılır ve elde edilen mayi tülbentten geçirilerek içime hazır hale getirilir. Mayinin kıvami pelte gibidir.

İçindeki Maddeler: Müsilaj, karbonhidratlar ve az miktarda iyot, brom, sodyum, potasyum, magnezyum mevcuttur.

Tıbbi Etkiler: Bulundurduğu brom bileşikleri sebebi ile öksürük reflexini ortadan kaldırarak öksürüğü keser ve göğsü yumuşatır. Ayrıca ishale karşı da kullanılabilir. 20 gr. kuru deniz kadayıfı 1 lt. suda kaynatılarak günde 3 bardak içilir.

Müsilajın yumuşatıcı etkisi ülserin tahriş ettiği dokularda da da fayda sağlar. Bu etkisi sebebi
yle Gastrit ve mide ülserinde tıbbi tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 24 Eyl 2017, 01:17

Resim

Deniz Börülcesi Faydaları:

Kurşun otu ya da tuz ot olarak da bilinen deniz börülcesi, metabolizmanın işleyişini hızlandırılması ve troid hormonundaki dengesizliğin engellenmesi açısından oldukça etkili sonuçlar vermektedir. İçermiş olduğu B vitamini, kalsiyum ve çinko sayesinde tırnak ve saç gelişimine de katkılar sağladığı görülmüştür.

Denizde ki tüm yararlı mineralleri kendi bünyesinde barındıran sağlıklı bir besin türüdür.
İdrar söktürücü bir özelliğe sahiptir.
Vücudun bulunan kalıcı ödemlerin atılmasında faydalıdır.
Metabolizmanın hızlı çalışmasına katkı sağlayarak kişinin düzenli bir şekilde zayıflamasını sağlar.
Troid hormonları dengesizliğini engeller.
İyot eksikliğinden dolayı kaynaklanan Guatr hastalıklarına iyi geldiği görülmüştür.
Deniz börülcesi Vücuda direnç ve zindelik vermektedir.
İçermiş olduğu C vitamini sayesinde vücuda bağışıklık kazandırmaktadır.
İştah açıcı özelliğe sahiptir.
Cildin daha güçlü ve verimli bir hal kazanmasına yardımcı olur.
Meshane iltihaplanmalarının önüne geçerek idrara çıkmayı düzenler.
Özellikle de ergenlik dönemleri ve spor faaliyetleriyle uğraşan kişilerin zinde ve enerji dolu hissetmesine yardımcı olur.
İçermiş olduğu pek çok mineral sayesinde vücuttaki tuz oranının dengede kalmasına yardımcı olmaktadır.


Deniz Börülcesi Salatası:

Deniz börülcesi salatası sahip olduğu faydalar dışında kolay yapımı ile de dikkat çekmektedir. Nitekim pek çok vitamin ve minerali bir arada bulunduran bu besin türünün hazmı ve sindirimi oldukça kolaydır. Deniz Börülcesi salatasının yapım aşamasına da kısaca değinecek olursak eğer, Malzemeler için ;

1 demet deniz börülcesi,
1 adet ora boy domates
1 diş sarımsak
Su
Yarım limon
Ve yeteri kadar zeytinyağı
Hazırlanışı: Tüm malzemelerin iyice yıkanıp deniz börülcesinin büyük bir tencerede haşlanmasıyla oluşturabileceğiniz salatanız sayesinde, bol mineralli ve sağlık dolu bir gıda tüketimi gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 24 Eyl 2017, 01:23

Resim

Kazayağı Bitkisi Nedir? Özellikleri, Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Ispanakgiller familyasından; kokulu, otsu bir bitkidir. Yaprakları kazayağına benzediğinden bu ismi almıştır. Ana vatanı orta ve kuzey Amerika’nın güneyidir. Zamanla bu bölgeden papazlar tarafından Avrupaya getirilmiştir. Bağırsaklardaki solucan ve tenyaların atımında etkili olduğundan solucanotu, tenyaotu adları ile de bilinmektedir. Ülkemizin birçok yerinde boş tarlalarda yabani olarak yetiştiği görülmektedir. Kültürel üretimi yapılmamaktadır.

Yaprakları değişik şekilde sıraya dizilmiştir. Yaprak diziliş şekli eğrelti otunu andırmaktadır. Alt yaprakları kısa saplı, üst yaprakları sapsız gövdeye oturmuş olup, geniş bir mızrak şeklinde, kenarları kertiklidir. Yaprakları şekil itibariyle çınar ağacı yaprağını da andırmaktadır. Bitki toprak üzerinde yüzeysel gelişim gösterir. Her yaprağın dibinden bir dal çıkmaktadır. Bitki yetiştirildiği toprağa göre yeşil, esmer veya kahverengimsi renkte olabilir. Çiçekleri bitkinin üst kısmındaki yaprak diplerinden çıkan saplar üzerinde oldukça çok çiçeğin dizilmesi ile oluşmuştur. Yetiştirildikleri toprağa göre yeşil, esmer ve kızıl renklerde olabilmektedir.

İçeriğinde bulunan başlıca uçucu yağ Ascaridol olup, bunun bitkideki oranı bitkinin yetiştiği bölgeye göre değişmekle birlikte %0,6-1 arasındadır. Bunun dışında Plicarvon, Aritason, Cymol, Limonen, Kafur ve Terpineol gibi uçucu yağ türevlerini de değişik oranlarda içermektedir.

Kazayağının kavurma şeklinde yemeği yapılmakta, böreği yapılmaktadır. Bunlarla birlikte, yemeklere tat vermesi amacıyla baharat olarak kullanılmaktadır. Diğer taraftan, toprak üstü aksamından su buharı distilasyonu ile elde edilen uçucu yağı aktarlarda satılmaktadır. Uçucu yağı, eter yağı olarak da bilinmektedir.

Bitkinin faydalarından bahsedecek olursak;

* İçeriğinde bulunan Oleum chenopodili adı verilen uçucu yağ bağırsak solucanları, tenyalar ve bağırsak kurtlarının uyuşturarak vücuttan atılmasını sağladığı söylenmektedir.
* Ciltteki tahriş ve çöküntülere karşı kullanılır.
* Antibakteriyel özelliği vücudu mikroplardan korur.
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* Yemeklerde kullanıldığında çocukların iştahını açar.
* Sindirim sistemini düzenler.
* Adet halini düzenler.
* Canlılık sağlar, teskin edicidir.
* Saç derisindeki kepeklenmeyi önler.
* Mide ülserini tedavi edici mideyi kuvvetlendiricidir.
* Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
* Mesane taşlarının düşürülmesinde yardımcıdır.

Kazayağı uçucu yağı gelişi güzel, sürekli veya yüksek oranda kullanıldığında başta karaciğer ve diğer organlara ciddi oranda zarar verebilir. Bunun dışında aşırı dozda kullanımı kramplar, felç gibi anormallikler, hareket bozuklukları, şuursuzluk, tansiyon düşmesi, sinir sistemi bozuklukları gibi anormallikler görülmesine neden olabildiği söylenmektedir. Kazayağı bitkisinden yapılan kavurmasının, börek gibi gıdalar, saf eter yağı kadar etkili olmasa da, sonuçta bitki içerik maddesi olduğundan, tüketimde dikkatli olunmasında fayda vardır.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 24 Eyl 2017, 01:30

Resim

Yeşil Fasulye faydaları:

Yüksek oranda lif içeren bir sebzedir.
A, B12, C ve K vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve manganez de içerir.
Kemik gelişimine fayda sağlar.
Hazımsızlığı giderir, sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkiler.
Kolesterolü düzenlemeye yardım eder.
Kabızlığı önlemeye yardım eder.
Vücut yorgunluğunu giderir.
Başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünü önlemeye katkı sağlar.
Vücuttaki serbest radikallerin miktarını azaltır ve bunun sonucunda damarlardaki yağ oranının azaltılmasına yardım eder.
Taze Fasulye FaydalarıKalp dostudur.
Diyet yapanlar ve kilo vermeye çalışanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Diyet listelerinde sıkça yer verilmelidir. Kalorisi düşük olduğu ve sindirimi rahatlattığı için kolayca kilo vermeye yardım eder.
Böbreklerdeki kum ve taşların kolayca düşürülmesini sağlar.
Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır. Şeker hastaları için de faydalı bir sebzedir.
Toksinlerin atılmasına yardım eder.
Kan basıncını azaltır.
Astım, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisi için de büyük fayda sağlar.
Osteoartrit ve romatoid artrit rahatsızlığı olan kişiler için de yararlıdır.
Yapılan araştırmalar sonucu migren ağrılarının da düzenli yeşil fasulye tüketimi ile tedavi edilebileceği ortaya çıkmıştır. Migren atakları düzenli yeşil fasulye tüketimi ile azalma göstermiştir.
Enerji kaynağıdır.
Yüksek oranda demir içerir.
Hamilelik dönemindeki anne adayları da bu şifalı sebzeden bolca tüketmelidir.
Bağışıklık sistemini güçlendir.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 26 Eyl 2017, 16:39

Resim

https://www.youtube.com/watch?v=6bMycoitM5s

MELİSA OTU (OĞUL OTU) FAYDALARI

Melisa OtuLatince adı melissa officinalis olan melisa otu namı diğer oğul otu bu şifalı bitki ziraat ve tıp alanında zaman zaman Latince adı ile de anılır. Peki bu şifalı ot nelere iyi gelir ve faydaları nelerdir?

Kış aylarının son günlerini yaşadığımız şu zamanlarda hala kış hastalıkları devam etmekte ve etkileri canımızı sıkmaktadır. Özellikle grip, nezle, balgam, soğuk algınlığı gibi hastalıklar herkesin derdidir. İşte bu şifalı ot sayesinde balgamdan kurtulacak ve rahat bir nefes alacaksınız.
Sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri vardır. Gerginliği azaltarak kişilerin günün yorgunluğundan ve güçsüzlüğünden uzaklaşmasını sağlar.
Erken yaşlanmayı önler, ciltte kırışıklık olmasını geciktirir.
Böcek ısırıklarına karşı kullanılır.
Kan şekerini de düşürür. Kan şekeri yüksek olan kişiler bu bitkinin çayını içerek fayda bulabilir.
Nefes darlığı için de bu şifalı bitkiyi kullanabilir ve şifa bulabilirsiniz.
Uykusuzluktan mı şikayet ediyorsunuz? Geceleri herkes mışıl mışıl uyurken siz uyumanın yollarını mı arıyorsunuz? Uyuyamamak tabii ki bir süre sonra herkesi rahatsız eder ve tüm gün yorgun olmasına neden olur. İşte uykusuzluk sorununuzu da bu bitki sayesinde çözebilirsiniz.
Şiddetli baş ağrıları mı çekiyorsunuz? Ağrı kesiciler mi ağrılarınızı geçirmiyor mu? Migren ağrıları da şiddetli baş ağrıları arasındadır. Bu şifalı bitki ile baş ağrılarınızı dindirmek sizin elinizdedir.
Vücudu rahatlatır, stresi ve evhamı, vesveseyi azaltır ve yorgunluğu giderir. Tüm gün boyunca rahat olmanızı sağlar.
İdrar sökücü özelliği de vardır.
Melisa Otu ÇayıBöbrek hastalıklarının önlenmesine de yardım eder.
Adet ağrıları mı çekiyorsunuz? Adet yani regl dönemindeki ağrılarınız yüzünden gününüz zor mu geçiyor? Bu ağrılardan kurtulmak sizin elinizdedir. Adet ağrılarını geçirmesi, adet gecikmesini önlemesi de melisa otu faydaları arasındadır.
Sindirim sistemini rahatlatıp, hazmı kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Hazımsızlıktan şikayet etmeyin, bu bitkiyi kullanarak rahat bir nefes alın.
Epilepsi yani sara hastalığı tedavisinde de kullanılabilir.
Egzama gibi cilt hastalıkları, ciltte oluşan yaralar için de oldukça faydalıdır.
Hipertansiyon yani yüksek tansiyon hastaları da bu bitkinin çayını içebilir ve tansiyonlarının düşmesine yardım edebilirler.
Sakinleştirici olarak da kullanılır.
Alzheimer, hafıza kaybı ve konsantrasyon eksikliği gibi rahatsızlıklar için de Oğul Otukullanılabilir.

MELİSA OTU (OĞUL OTU) ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ:

Her bitkinin fazlası zarardır. Melisa otu da aşırı miktarda kullanılmamalıdır. Ayrıca başka otlar ile birlikte kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Mide rahatsızlığı olan kişiler tüketmemelidir.
Hamile ve emziren bayanlar da kullanmasa daha iyi olur.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 26 Eyl 2017, 16:44

Resim
https://www.youtube.com/watch?v=VfJFFSbVZxc

Çınar Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Çınar ağacı yaprağı birçok farklı problemin tedavisi için kullanılabilir. En çok kireçlenmeye karşı sağladığı olumlu etkiler nedeniyle ünlenmiş olsa da, çınar ağacı yaprağını aşağıdaki şikayetleriniz için de tüketebilirsiniz.

Çınar ağacı yaprağı, hücre yenileyici özelliği sayesinde yanık tedavisinde kullanılır.
Romatizma ağrılarına iyi gelir.
Eklem kireçlenmelerine karşı kür olarak kullanıldığında etkili bir tedavi sağlar.
Saç derisini iyileştirerek saçlardaki kepekleri önler ve saçları güçlendirir.
Sara hastalığının kontrol altına alınmasında kullanılır.
Sedef hastalığına iyi gelir.
Vücutta ödem oluşumunu azaltır.
Anti-depresan özellik taşır.
Diş ağrılarını dindirmede etkilidir ve diş eti tedavisinde kullanılır.
Bazı zehirlere karşı hazırlanacak karışımlarda kullanılır.
Fıtık tedavisinde etkilidir.
Vajinal akıntıları giderir.

Çınar Yaprağı Nerede Bulunur?
Çınar yapraklarını aktarlardan, doğal ürün pazarlarından, hatta internet üzerinden bulacağınız gibi, kendiniz de ülkemizin her yerinde bolca bulabileceğiniz çınar ağaçlarından bu yaprakları toplayabilirsiniz. Ancak bu tedavide etkili olması için, kullandığınız çınar ağacı yapraklarına dikkat etmelisiniz.

Hangi Tür Çınar Yaprağı Kullanılmalı?
Çınar ağacının tek tip olduğunu düşünsek de, aslında birçok farklı çınar ağacı türü vardır. Kireçlenme ve romatizma tedavisine destek olarak kullanacağınız çınar ağacı yaprağının kesinlikle dümdüz, bütün değil; girintili olmasına özen göstermelisiniz. Tercih etmeniz gereken çınar ağacı yapraklarının tarak şeklinde 5 parça girintisi bulunmalıdır.
Ayrıca, yere düşen çınar yapraklarını da tercih etmeyin. Çünkü toprağa düşen çınar ağacı yapraklarının üzerinde mantar üreyebilir ve bu da yaprağı kullanılamaz hale getirir. Olgunlaşmış çınar ağacı yapraklarını, ağacın dalından koparmanız ve sonra kurumaya bıraktıktan sonra kullanmanız gerekmektedir.

Çınar Yaprağı Nasıl Kullanılır?
Eğer siz de kireçlenme sorunu yaşıyorsanız, bu çınar ağacı yaprağıyla hazırlayacağınız kürü olarak uygulayıp şikayetlerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.
Uygun çınar yapraklarını bulduktan sonra, gölgede, temiz bir bezin üzerinde 10-15 gün boyunca kurumaya bırakın. Kesinlikle naylon poşet üzerinde kurutmayın. Bu, yaprağın nemlenmesine ve üzerinde mantar veya bakteri oluşmasına neden olur.
Hazır olan yaprakları (iki adet orta boy yaprak yeterli olacaktır) soğuk suyun altında iyice yıkayın.
Yaprakları yıkadıktan sonra iyice ezin veya küçük parçalara ayırın.
Daha sonra bir büyük fincan kadar içme suyunu ölçüp kaynatın.
Kaynadıktan sonra içine hazırladığınız çınar yapraklarını da koyarak ocağı kısın ve bir dakika daha demlemeye devam edin.
Hazırladığınız bu çayı süzün ve soğumaya bırakın.
Aç karnına, her akşam yemeğinden önce, bir bardak ve yatmadan önce bir bardak daha olmak üzere, günde 2 kez için.
Ancak içtiğiniz çaylar arasında en az 3 saat geçmiş olmasına dikkat edin ve çayı her seferinde taze olarak hazırlayın.
1 ay boyunca aralıksız olarak çınar yaprağı kürünü uygulayın.
Şikayetlerinizin 3-5 gün içinde azaldığını ve kürü tamamladıktan sonra tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz.
Ancak, ileri derecede kireçlenme yaşıyorsanız, küre başladıktan birkaç gün sonra şikayetlerinizde artma görülebilir. Böyle bir durum yaşanırsa 3-4 gün ara vererek küre tekrar devam edin.
Çınar yaprağı kürünü düzenli uygularsanız, tedavi sonunda şikayetlerinizin azalarak kaybolduğunu göreceksiniz.
Çınar ağacı yaprağının diğer rahatsızlıklara karşı olan olumlu etkisinden faydalanmak için de bu kürü aynı şekilde uygulayabilirsiniz.

merics
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Tem 2015, 17:05
İletişim:

Re: Sağlıklı Beslenme - Şifalı Bitkiler

Mesajgönderen merics » 26 Eyl 2017, 16:50

Resim
http://www.uzmantv.com/oksuruk-icin-oka ... anabiliriz

OKALİPTÜSÜN FAYDALARI NELERDİR?

Vücudu zinde tutar, bedeni kuvvetlendirir ve halsizliği önler.
Bunun yanında okaliptüsün diğer bir faydası nezle, grip, soğuk algınlığı, bronşit, sinüzit gibi hastalıkları önlemesidir.
Astıma karşı da yararlıdır.
Doğal sakinleştiricidir. Strese karşı fayda sağlar.
Flavon glikozitleri sebebiyle idrar söktürüp, ökaliptolun hafif mikrop öldürücülüğü ile aynı zamanda idrar yollarını temizler.
Sinir iltihaplanmasına fayda sağlamasının yanında bağırsak solucanlarına da etki eder.
Eklem ağrısı, kemik ağrısı, kas ağrısı, romatizma ve burkulmalara fayda sağlaması da okaliptüsün faydaları arasındadır.
Yaraların iyileşmesi için kullanılabilen hazırlanan lapası, deride oluşan tahrişleri de iyileştirir.
Ayrıca evde oluşan bakterilerin önlenmesi ve ev temizliği için de okaliptüs buhar banyosu hazırlanarak buharın ev içinde dağılması sağlanabilir. Böylece bakterilerden arınmış, temiz bir ev ortamı oluşturulur.
Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı, nezle ve grip hastalıklarında okaliptüs banyosu hazırlanarak kullanılması büyük fayda sağlar.
Yanıklar ve ciltte çıkan yaralar, çıbanlar için okaliptüs buhar banyosu yapılması önerilir.
Saç dökülmesi ve kepek gibi rahatsızlıklar için okaliptüs yağı kullanılabilir. Bu etkileri için zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak kullanılabilir.
Sinüzite iyi gelir.


AĞIZ KOKUSUNA KARŞI OKALİPTÜS!
Ağız kokuları için okaliptüs yapraklarının zeytinyağlı veya ispirtolu eriyiği ile gargara yapılır. Apokaliptik zeytinyağlı veya ispirtolu eriyiği için, 10 adet okaliptüs yaprağı bir kaba konur. Üzerine çıkacak kadar zeytinyağı veya ispirto ilave edilir ve 10 gün bu şekilde bekletilir. 10 günün sonunda hazırlanan eriyik ile gargara yapılır.

OKALİPTÜS YAĞI BALGAM SÖKTÜRÜR!
Vücudu toksinlerden arındırır, mikroplara karşı fayda sağlar. Soğuk algınlığı ve balgama iyi gelir. Balgam söktürücü, nefes darlığı ve bronşit tedavileri için ya okaliptüsün taze yaprakları suda kaynatılarak buharı solunur yada okaliptüs yağı ile göğüs ovulur. Aynı etkileri için bir miktar su kaynatılır. İçine 5 damla okaliptüs yağı damlatılır. Başa bir havlu koyularak 5 ile 10 dakika arasında bu suyun buharı solunur. Bu şekilde sinüsler, solunum yolları açılır.

ROMATİZMAYA KARŞI KULLANILABİLİR!
Romatizma ve kas ağrıları için okaliptüs lapası kullanılır. Okaliptüs lapası için 10 adet yaş yaprak toplanır. Okaliptüs yaprakları, eldiven takılarak elle ezilir ve lapa haline gelince ağrıyan bölgeye sürülür. Bu şekilde romatizma ağrılarına şifa bulunabilir.

ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİR!
Şeker hastalığı için 30 gr. okaliptüs yaprağı 1 lt. kaynar suda 15 dk. demlenir ve bu sıvıdan günde 2-3 bardak içilir.

OKALİPTÜS ZEYTİNYAĞLI VEYA İSPİRTOLU ERİYİĞİ NASIL HAZIRLANIR?
Okaliptüsün zeytinyağlı veya ispirtolu eriyiği için, 10 adet okaliptüs yaprağı bir kaba konur. Üzerine çıkacak kadar zeytinyağı veya ispirto ilave edilir ve 10 gün bu şekilde bekletilir. 10 günün sonunda hazırlanan eriyik ile 4-5 gün boyunca gargara yapılır.

OKALİPTÜSÜN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?
Mantarlara ve cilt yaralarına iyi gelir.
Etkili bir böcek kovucu ve böcek öldürücüdür. Akarları ve keneleri kolayca yok eder.
Sivrisinek ve karasineklere karşı da etkili bir kovucudur.

OKALİPTÜS NASIL KULLANILIR?
Okaliptüs bakterilere karşı büyük etkisi bulunan bir ağaçtır. Buhar banyosu, okaliptüs yağı, çayı ve okaliptüs eriyiği şeklinde kullanılabilir. Nefes darlığı, bronşit gibi hastalıklardan ciltte oluşan yaralara, evdeki bakterilerden romatizma ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi gelir. Fakat kullanımında dikkatli olunmalı, uyarılar göz ardı edilmemelidir.

OKALİPTÜSÜN ZARARLARI VEYA YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Aşırı kullanılırsa zehirlenmeler olabilir.
Hamile bayanların, bebeklerin, çocukların ve yüksek tansiyon hastalarının kullanması tavsiye edilmez.
Düzenli ilaç kullanan kişiler, bu bitkinin yağını, çayını yada buhar banyosunu kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
Bazı kişilerde bu bitkiyi kullandıktan sonra ishal, bulantı ve kusma görülebilir. Baş dönmesi ve boğulma hissi olursa, okaliptüs zehirlenmesi yaşanıyor olabilir. Hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun.
Kullanıldıktan sonra eller iyice yıkanmalı ve okaliptüs asla gözlere sürülmemelidir.
Okaliptüs yağı kesinlikle seyreltilerek kullanılmalıdır, seyreltilmeden doğrudan deriye uygulanmamalıdır.
Bazı kişilerde yanma ve tahriş hissi oluşturabilir. Vücudunuzdaki her bölgeye uygulamadan önce vücudunuzdaki küçük bir yerde kullanmayı deneyiniz.


“Hobiler & Uğraşlar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir